Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Bent u klaar voor bezoekers met een tablet?

Vrijdag 3 oktober 2014

Dat het afgelopen jaren steeds populairder is geworden om te werken met een tablet is geen nieuws, toch zijn veel websites er nog niet op voorbereid om de bezoekersstromen via een tablet of ander mobiel apparaat op te vangen. Zonde! Het kan u een hoop potentiële klanten kosten en bezoekers zullen minder snel terugkeren naar uw website. Tijd dus om de gebruikersvriendelijkheid en functionaliteiten van uw website eens onder de loep te nemen en waar mogelijk responsive te maken. Zo kunt u jaren vooruit en blijven bezoekers tevreden! Is uw lettertype al goed leesbaar? Kan men zonder veel moeite op de knoppen op uw website klikken?

Lastige uitklapmenu’s

Veel ondernemers willen eenvoud en overzichtelijkheid terug laten komen op hun website. Dit gebeurd vaak door gebruik te maken van ‘dropdown’- of ook wel uitklapmenu’s, waarbij u een submenu te zien krijgt als u met de muis op de menuknop gaat staan. Zo kunt u pagina’s eenvoudig clusteren en hoeft u niet alles achterelkaar op een menubalk te plaatsen. Op tablets en mobiele apparaten geeft dit echter een probleem, omdat er geen muis bestaat! Zodra een bezoeker op de bovenste knop van zo’n uitklapmenu klikt, gaat deze direct naar de desbetreffende pagina zonder de rest van het menu te kunnen zien. Niet alleen lijkt de website daardoor heel vreemd opgebouwd voor een bezoeker, ook loopt de bezoeker producten of nuttige informatie mis. Gelukkig is het mogelijk om dit probleem met behulp van CSS3 op te lossen!

Groot is de nieuwe trend

Door het relatief kleine scherm van tablets en mobiele apparaten, zijn kleine lettertypes niet of slecht te lezen. Dit is voor veel bezoekers reden genoeg om een andere website met soortgelijke informatie te bezoeken. Zorg er dus voor, dat teksten op uw website goed leesbaar zijn op dergelijke apparaten, zonder dat er continu hoeft te worden ingezoomd door een bezoeker.

Dit geldt ook voor buttons, deze moeten goed klikbaar zijn zonder dat een bezoeker zijn of haar nagel hiervoor moet gebruiken.

Heeft u hulp nodig bij het aanpassen van uw website? Onze medewerkers vertellen graag en geheel vrijblijvend wat we voor u kunnen betekenen!

Bent u klaar voor bezoekers met een tablet?

Nieuws

meer nieuws


Twitter