Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Conversie optimalisatie

Donderdag 4 december 2014

Over conversie optimalisatie is al heel wat geschreven. Rijen met boeken van uiteenlopende auteurs. Daardoor zie je soms 'door de bomen het bos niet meer'. Want elke schrijver of marketinggoeroe heeft weer zijn eigen strategieën, oplossingen en kennis die hij/zij aan de man wil brengen. Daarom gaan we in dit artikel terug naar de kern. Wat is conversie optimalisatie? Hoe kan ik dat op de juiste manier inzetten en wat zijn de belangrijkste troeven waarmee ik zo snel mogelijk resultaat boek (lees: Hoe verhoog ik mijn conversie)?

Beknopte uitleg conversie optimalisatie
In dit geval gaan we ervan uit dat jij een webshop hebt die inkomsten moet genereren. Je neemt geen genoegen met je huidige conversie (= leads) maar wilt dit verhogen. Kennelijk doe je iets niet goed wanneer het verhogen van je conversie niet lukt of moeizaam gaat. Je zult meer aandacht moeten besteden aan conversie optimalisatie. Dit is o.m. het zodanig inrichten van je webshop dat bezoekers gestimuleerd worden om een aankoop te doen. Er zijn heel wat manieren om dit voor elkaar te krijgen.

3 manieren om je conversie direct te verhogen
Ga na hoe gebruiksvriendelijk je webshop is; Bezoekers moeten makkelijk kunnen navigeren en bestelbuttons of andere informatieknoppen moeten de juiste informatie bevatten.
Bekijk eventuele productomschrijvingen en andere informatie op je webshop nog eens kritisch: Wat kan beter? Zitten er spelfouten in je teksten? Informeer je onvoldoende of gebruik je juist een overkill aan woorden? Geef je heldere antwoorden op veelgestelde vragen?
Ontdek op welke pagina's de bezoekers binnenkomen en waar ze vandaan komen. Ga ook na op welke pagina's je bezoekers besluiten om je website te verlaten. Kennelijk gaat daar iets verkeerd. Analyseer dergelijke pagina's nauwkeurig en breng eventueel wijzigingen aan. Let op: Het is vaak een kwestie van geduld en uitproberen.

Nieuws

meer nieuws


Twitter