Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Corrigeren

Dinsdag 15 april 2014

De puntjes op de i. Het corrigeren van een tekst is de minder uitgebreide variant van een redigeerronde. Bij een correctieronde wordt er alleen gekeken naar taal- en spelfouten en naar grammaticaregels. Dit is belangrijk omdat veel fouten door de schrijver van een artikel over het hoofd worden gezien terwijl ze de lezer wel opvallen. Dit leidt tot ergernis bij de lezer, en op die manier verslapt zijn aandacht voor de boodschap van de tekst.

Spelling

Iedereen die een tekst schrijft op zijn pc wordt door de spellingscorrectie direct gewezen op spelfouten. Het lijkt daardoor dat het inhuren van een menselijke corrector tegenwoordig niet meer noodzakelijk is. Dit is een misvatting. Niet alle fouten in een tekst worden door de spellingscorrector op je pc herkend. Soms komt dit omdat je een woord verkeerd schrijft waardoor er een ander bestaand woord ontstaat. Een bekend voorbeeld hiervan is het woord verrassing. Wanneer één van de twee letters R wegvalt komt het woord verassing in je tekst te staan. De spellingscorrector zal dit niet aanmerken als een fout. Toch is een verrassing over het algemeen een stuk leuker dan een verassing.

Grammatica

Grammatica is een onderdeel van een taal dat door veel mensen lastig wordt gevonden. Een foutje is zo gemaakt als je de juiste regels niet goed onder de knie hebt. Wanneer is er sprake van een ‘dt’, hoe zat het ook maar weer met het kofschip, en waarom hebben sommige mensen het tegenwoordig over een sexy fokschaap? Een hoop vragen en een hoop regels waar een schrijver zich aan moet zien te houden. Hulp van een menselijke corrector kan in dat geval uitkomst bieden.

Nieuws

meer nieuws


Twitter