Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

De juiste inzet van sociale media

Vrijdag 17 oktober 2014

Veel ondernemers zijn verbluft door het succes van medeondernemers, die sociale media op de juiste wijze hebben weten in te zetten. Toch vinden velen het lastig om zelf een goed plan op te zetten voor de inzet van sociale media, waarbij niet het product of bedrijf het belangrijkste wordt, maar juist de sociale media zelf. Een veelgemaakte fout, die eenvoudig te voorkomen is aan de hand van onderstaande stappen!

Stap 1: wat wilt u communiceren via sociale media?
De eerste stap bij het opzetten van een plan voor de inzet van sociale media is het bepalen van een goed communicatiedoel. Wat wilt u bereiken via de sociale media? Wilt u de conversie van uw bedrijf  bijvoorbeeld verhogen, of juist een geheel nieuw product promoten onder een grote groep potentiële kopers? Het doel mag in ieder geval niet iets worden als ‘sociale media op de juiste wijze inzetten’, want dat doet u standaard met een goed geformuleerd doel.

Stap 2: vind de beste plek voor uw communicatiedoel
Het is logisch, dat verschillende communicatiedoelen ook verschillende platformen vereisen. Wanneer u een product voor jongeren wilt promoten, zal een netwerk als Instagram sneller aanslaan dan Linkedin, andersom zal Linkedin populairder zijn voor communicatiedoelen, gericht op oudere leeftijdsgroepen.

Stap 3: houdt berichten kort en gebruik afbeeldingen
Veel gebruikers van sociale media scrollen in no-time door hun timeline op Facebook, Twitter of Linkedin. Lange teksten worden in veel gevallen niet gewaardeerd en zullen u weinig successen brengen, terwijl korte, krachtige posts met eventueel een afbeelding direct de aandacht trekken en zo kunnen voorzien in uw uiteindelijke communicatiedoel.

Twijfelt u toch nog over de inzet van sociale media binnen uw bedrijf? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op met Seasons Intermediaburo. Onze ervaren medewerkers op het gebied van marketing en sociale media voorzien u graag van een passend advies.

Nieuws

meer nieuws


Twitter