Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Google+

Vrijdag 16 mei 2014

Google +, misschien wel het nieuwe Facebook of Twitter. Met de opkomst van sociale media als Facebook en Twitter kon Google natuurlijk niet achterblijven. Dat is precies de reden dat Google het netwerk Google+ op heeft gestart. Net als bij Facebook en Twitter maak je op Google+ je eigen profiel aan. Dit doe je door gebruik te maken van (één van) je Googleaccount(s). Het profiel dat je aanmaakt bij Google+ is voor privégebruik. Daarom gebruik je normaalgesproken je eigen e-mailadres en naam, en niet die van je onderneming of van het bedrijf waar je werkt.

Google+ Circles

Google+ maakt gebruik van circles. Dit klinkt ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Met behulp van circles kan je jouw vrienden, collega’s en bekenden rangschikken. Op deze manier bepaal je welke informatie toegankelijk is voor welke groep. Je kunt dit vergelijken met de manier waarop Facebook dit heeft geregeld (“vrienden” en “vrienden van vrienden”).

Contact via Google+

Via Google+ kan je op verschillende manieren in contact komen met je vrienden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: chatten en videobellen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om berichten van Twitter en Facebook direct door te linken naar Google+.

Google+ 

Na het enorme succes van de Like van Facebook wisten ze bij Google dat ze hier op in moesten springen. Het resultaat was de +1 (plus one) knop. Met deze knop kan je laten zien welke informatie jij interessant vindt zodat je vrienden daar van op de hoogte zijn en zelf een kijkje kunnen nemen. 

Google+ voor bedrijven

Hoewel Google+ in eerste instantie werd gepresenteerd als alternatief voor privégebruikers bleek al snel dat deze vorm van sociale media ook de nodige voordelen had voor ondernemers. Steeds meer bedrijven maken een profiel aan op Google+ om op die manier de interactie met hun doelgroep te verbeteren. Bepaalde informatie die relevant is voor een gedeelte van de doelgroep van een bedrijf kan, via een circle, eenvoudig naar de juiste mensen worden gestuurd. Ondernemingen kunnen een eigen +1 (plus one) knop aan hun pagina toevoegen. Hierdoor zien ze direct wie hun informatie relevant vindt.

Klein detail voor zakelijke gebruikers: ga wel even goed na of jouw doelgroep actief is op Google+…  

Nieuws

meer nieuws


Twitter