Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Het bouncepercentage, wat is het?

Vrijdag 17 oktober 2014

Wellicht heeft u er nog nooit van gehoord, het bouncepercentage van uw website. Het is een veelgebruikte term voor het meten van een van de belangrijkste statistieken van uw website, die gemeten wordt met onder meer Google Analytics. Over het algemeen wordt het bouncepercentage van uw website beschreven als het aantal bezoekers, dat uw website na het openen direct weer verlaat. Nuttige informatie, omdat het iets zegt over de aantrekkelijkheid van uw homepage en de reactie van de bezoeker daarop.

Hoewel de bovenstaande beschrijving in grote lijnen klopt, ligt de werking van het bouncepercentage  iets gecompliceerder. Google meet met Analytics namelijk niet hoelang een bezoeker op de homepage van uw website is geweest, maar zal een bezoeker die de website na de homepage verlaat altijd een bezoekersduur van 0 secondes geven. Wanneer u enkel een homepage gebruikt of al veel informatie op de homepage toont, kan het resultaat van het bouncepercentage dus tegenvallen terwijl bezoekers misschien wel tien minuten op uw homepage verblijven.

De angst voor iedere ondernemer

Wanneer u bijvoorbeeld structureel een weblog bijhoudt en via de Analytics van Google ziet dat er wekelijks tientallen bezoekers op uw blog komen, zal het schrikken zijn bij een hoog bouncepercentage. Toch kan dit een vertekend beeld zijn, want bezoekers kunnen de berichten van uw blog wellicht al op de homepage lezen zonder door te klikken. Een andere mogelijkheid is een vaste bezoekersgroep, die geregeld op de homepage van uw blog kijken of er al nieuwe berichten zijn. Wanneer dit niet het geval is, zal zo’n bezoeker direct weer vertrekken.

Resultaten filteren en verbeteren

Hoe kunt u de groep die de website binnen een paar seconden weer verlaat onderscheiden van de groep die wel minimaal een halve minuut blijft? Simpelweg door de code die Google beschikbaar stelt aan te passen. Wanneer u bijvoorbeeld instelt dat een bezoeker alleen als ‘bounce’ moet worden gezien als deze binnen een halve minuut van uw website vertrekt, zal het percentage wellicht veranderen.

Heeft u hier hulp bij nodig? Vraag onze medewerkers eens geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden die we u kunnen bieden.

Nieuws

meer nieuws


Twitter