Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Metatag

Zondag 15 maart 2015

Een metatag is in feite een stukje code die bezoekers van uw website niet zien, maar die een zoekmachine kan gebruiken om websites beter te indexeren/begrijpen. Een zoekmachine zoals Google neemt een metatag- beschrijving in zijn geheel over in de zoekresultaten. Een metatag gebruikt u dus om mensen te informeren wat ze op uw website of specifieke pagina kunnen verwachten. Maar hoe schrijft u goede metatags? Waar moet u speciaal op letten?

De lengte bepalen van een metatag
Het is belangrijk om de lengte van een metatag in de gaten te houden. Omdat Google tot maar 160 leestekens toont, kunt u het beste tot ten hoogte 159 (en het liefst iets minder) tekens gebruiken. Onthoud dat ook spaties tot leestekens door Google beschouwt worden. Een krachtige beschrijving is het liefst nog korter dan 159 tekens. Probeer zoveel mogelijk informatie over de betreffende pagina in zo min mogelijk tekens te krijgen. Hoe korter, des te duidelijker.

Gebruik keywords!
Laat belangrijke keywords (zoekwoorden) waarop u door mensen gevonden wilt worden, minimaal eenmaal terugkomen in uw metatag-omschrijving. Eventueel gebruikt u ook goede synoniemen. Het is belangrijk dat deze zoekwoorden ook daadwerkelijk terugkomen op uw website. Misleid uw bezoekers niet door onjuiste informatie in de beschrijving te plaatsen.

Bepaal een doel en strategie
Als het goed is hebt u meerdere doelen en strategieën, om uw persoonlijke doelen te halen. Met de description tag kunt u duidelijk aangeven welk doel een pagina heeft. Geef uw offerte pagina bijvoorbeeld niet de omschrijving "Lees meer informatie over ..... " mee, maar geef duidelijk aan dat men op die pagina direct een offerte kan aanvragen. Kortom: Wees duidelijk, transparant en eerlijk. Speel ook met de descriptions; Probeer met regelmaat andere beschrijvingen uit en onderzoek wat dit doet met uw bezoekersaantallen en daadwerkelijke verkopen. Experimenteer, totdat u de meest goede metatags hebt gevonden.

Nieuws

meer nieuws


Twitter