Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Mobile-Friendly wordt Google Keurmerk

Donderdag 5 maart 2015

Een van de grootste vragen die blijft spelen is de vraag op basis waarvan Google de zoekresultaten rangschikt. De zoekmachinegigant is niet echt scheutig met het verstrekken van informatie over dit proces, maar een aantal zaken zijn duidelijk.

Een website die een mobielvriendelijke interface heeft staat relatief gemakkelijk hoog in de zoekresultaten van Google. Dat is niet zo raar mobiel internet heeft de toekomst en wordt steeds groter. Om het belang van een mobielvriendelijke website te onderstrepen komt Google nu met een keurmerk voor websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik. De komst van dit keurmerk heeft vanzelfsprekend gevolgen voor webontwikkeling.

Wie met een smartphone een site wil openen die niet geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik raakt al snel gefrustreerd. Tekst, pictogrammen, links of niet-ondersteunde plug-ins; in feite alle content is niet of slecht te lezen terwijl navigeren op de site niets minder is dan een ramp. Van zo’n site wil je als mobiele gebruiker zo snel mogelijk weg!  Met het mobile-friendly keurmerk waar Google nu mee komt  kan je echter direct zien of een site geprepareerd is voor mobiel gebruik.  Het keurmerk wordt in de komende weken uitgerold.


Optimale gebruikerservaring
Google weet wat de consument verwacht, en daarom doet het bedrijf er alles aan om een positieve gebruikerservaring te garanderen. Omdat steeds meer mensen met hun mobiele telefoon surfen telt de ervaring van de mobiele gebruiker steeds meer mee bij het optimaliseren van een positieve gebruikerservaring. Met het nieuwe keurmerk van Google zullen websites die niet meegroeien met de huidige (mobiele) trend dit zeker gaan merken. Een site die niet is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik zal op korte termijn steeds lager ranken in de zoekresultaten van Google. Een site die wel hoog rankt moet dus op zowel de desktop als op mobiel perfect werken.


Criteria Mobile-Friendly
Om je website mobile-Friendly te maken heeft Google een aantal duidelijke eisen geformuleerd. Neem je die eisen mee bij het optimaliseren van je site dan zal deze beter functioneren op een mobiel apparaat.

Test je website
Wanneer je de site hebt geoptimaliseerd volgens de richtlijnen van Google (handleiding mobiel vriendelijke websites) wil je natuurlijk graag zeker weten dat hij aan de eisen voldoet. Hoe mobielvriendelijk is de site nu echt, en wordt dit door Googlebot ook zo gezien. Je kunt dit testen bij Google. Je krijgt een beoordeling en (gelukkig) ook tips om de boel nog verder te optimaliseren.
Is alles in orde dan krijg je deze melding:Zorg dat je er klaar voor bent
Als ondernemer moet je het hebben van naamsbekendheid en klanten die binnenkomen via je site. Het belang van een website die geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik is dan echt niet te onderschatten. Mobiel internet is de toekomst, wordt steeds groter en wanneer je niet voorbereid bent mis je de slag. Wanneer je de site hebt getest kan het zijn dat de uitslag niet zo gunstig is. In dat geval helpen wij je graag om jouw site perfect af te stemmen op de eisen van Google en de mobiele bezoeker. Kom langs, of mail ons en we bespreken hoe we je kunnen helpen.

Nieuws

meer nieuws


Twitter