Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Nieuwsbrieven in plaats van flessenpostmarketing

Vrijdag 17 oktober 2014

Tot voor kort was het onder ondernemers populair om veel tijd te stoppen in het vergaren van volgers op Twitter of Facebook, om zo nieuwe producten of diensten direct onder een grote groep te kunnen verspreiden. Tegenstanders vinden dit zinloos en zonde van de tijd: zet in op nieuwsbrieven en gebruik sociale media als ondersteuning, is hun mening! Zij vinden sociale media een uiterst ‘dure’ vorm van marketing, omdat u veel tijd kwijt bent met het vergaren van volgers, terwijl het aantal extra sales via sociale media vaak sterk tegenvalt. Zet die tijd liever in voor het vergaren van leden op uw nieuwsbrieven!

Sociale media is flessenpostmarketing

Wellicht heeft u er al eens van gehoord, flessenpostmarketing. Voorstanders van de nieuwsbrief vergelijken het plaatsen van een statusupdate op Twitter of Facebook met het versturen van een briefje per flessenpost. Net als op sociale media verstuurt u een bericht naar honderden volgers, in de hoop hier een reactie op te krijgen. Immers, wanneer een gebruiker reageert, zien de volgers van de persoon die reageert zijn reactie en kan er een kettingreactie ontstaan, die u vele nieuwe volgers op zou moeten leveren.

Uit onderzoek is echter gebleken, dat het percentage volgers wat uw statusupdate ook daadwerkelijk leest zeer beperkt is. Ten eerste wordt uw bericht snel omgeven door statusupdates van vrienden van uw volgers, daarnaast is lang niet iedereen online op het moment dat u uw update post. Wanneer een volger weer online komt, zal deze niet altijd alle berichten teruglezen!

Nieuwsbrieven daarentegen worden wél gelezen, omdat mensen sneller geneigd zijn een mailtje volledig door te scrollen. Niet alleen omdat mensen veel minder mailtjes krijgen dan statusupdates op sociale media, mailtjes kunnen ook interessante aanbiedingen bevatten. Doe uw voordeel hiermee en begin met het vergaren van nieuwsbriefleden op uw website.  

Wanneer u hulp wilt bij uw e-mailmarketingcampagne, dan heeft Seasons Intermediaburo een gemotiveerd team voor u klaar zitten. Zij vertellen u graag, geheel vrijblijvend, wat wij voor u kunnen betekenen.

Nieuws

meer nieuws


Twitter