Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Schrijven

Donderdag 10 april 2014

Het schrijven van teksten is de manier om te kunnen communiceren met grote doelgroepen. De schrijver van een tekst kan op heldere wijze duidelijk maken wat zijn punt is. Er zijn talloze verschillende soorten teksten die elk hun eigen doelstelling hebben. De schrijver van een roman wil zijn lezers boeien en hen een literaire ervaring op laten doen, de schrijver van een ingezonden brief wil zijn mening geven over een bepaald onderwerp en de schrijver die een reclametekst maakt wil zijn product of dienst promoten en mensen overtuigen om hiervan gebruik te maken. Kortom, elke tekst heeft zijn eigen technieken die door de schrijver moeten worden aangewend om zijn doel te bereiken.

Bepaal je doelgroep en je doel

Afhankelijk van de bedoeling die je hebt met een tekst kies je de juiste schrijfwijze. Als de doelgroep bestaat uit zakelijke relaties is het belangrijk dat de tekst een zakelijke vorm heeft. Bestaat je doelgroep uit kinderen dan zorg je er voor dat de tekst niet te veel moeilijke woorden bevat. Naast de doelgroep die je wilt aanspreken is ook het doel dat je met een tekst voor ogen hebt belangrijk bij het kiezen van de juiste vorm. Een wetenschappelijke tekst moet worden voorzien van de nodige bronnen, een reclametekst moet activerend zijn en een verkiezingsprogramma moet argumenten bevatten waarom kiezers op een bepaalde partij moeten stemmen.

Spelling en grammatica

Een belangrijk onderdeel van een tekst is de spelling. Taalfouten in een tekst zorgen ervoor dat de schrijver door zijn publiek niet serieus wordt genomen. Geef hier bij het schrijven van een tekst de aandacht aan die het verdient.

Nieuws

meer nieuws


Twitter