Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Schrijven is schrappen

Vrijdag 19 september 2014

Een fout die vaak wordt gemaakt bij het schrijven van een tekst is dat de auteur nodeloos uitweidt over allerlei zaken die niet echt van belang zijn. Dit is een bekend fenomeen; de schrijver is meestal enthousiast over het onderwerp en verliest daardoor de leesbaarheid van het stuk soms wat uit het oog. Dat is jammer want op die manier wordt er geen rekening gehouden met de ontvanger van de tekst. Mensen krijgen gedurende een dag talloze teksten onder ogen, als daar een tekst tussen zit die erg lang is, of onduidelijk is geformuleerd, zal de lezer de tekst naast zich neerleggen en er niet meer naar kijken.

 

Hoe beknopter hoe beter

De titel van deze alinea is misschien een beetje kort door de bocht. Toch zit er een grote kern van waarheid in. Zeker als de tekst als doel heeft om een lezer te informeren of interesseren voor een product of dienst. Vaak is dit het geval bij ondernemers die (potentiële) klanten willen attenderen op bijvoorbeeld een aanbieding.
 

Durf te schrappen

Bij lange teksten vinden schrijvers het vaak lastig om zaken weg te laten. Vaak vinden ze alle informatie waardevol omdat ze zo begaan zijn met het onderwerp. Toch blijkt over het algemeen dat als een professionele schrijver de tekst kritisch bekijkt er het nodige uitgehaald kan worden. Bij twijfel is het daarom een goed idee om uw teksten door een professional te laten beoordelen. De mensen van Tekstbureau.co helpen u hier graag bij!  
 

 

 

Nieuws

meer nieuws


Twitter