Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Uploaden

Zondag 22 februari 2015

Wikipedia geeft aan 'uploaden' de volgende betekenis: "Dit is een z.g. computerjargon wat staat voor het verzenden van bijvoorbeeld een bestand (of gegevens) van computers naar computers. Belangrijk daarbij is om op te merken dat het initiatief altijd van de computer uitgaat die de bestanden verzend. In dit blog gaan we met name iets specifieker in op het uploaden van bestanden op website gebied.

Website uploaden
Het uploaden van je website is niet het moeilijkste deel van een traject, maar het vereist wel enige kennis om het goed te doen. Wat je in feite doet is het plaatsen van je bestanden (je website) op een server. Vervolgens is de website door iedereen te zien. De gehele website plaats je in een map met de naam 'public-html' en de allereerste pagina (dus de pagina waarop bezoekers als eerste terechtkomen wanneer ze je domeinnaam invoeren) heeft de naam 'index.html'. Werk je met PHP dan noem je deze pagina 'index.php'.

 

 

Waarmee kun je een website uploaden?
In feite zijn er maar twee manieren om je website op je server te plaatsen. Je kunt gebruikmaken van een FTP-programma maar je kunt ook de bestanden gewoon met DirectAdmin uploaden. Moet je veel losse pagina's en/of bestanden uploaden? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een FTP-programma. Voor kleinere projecten (dus enkele losse pagina's bijvoorbeeld) kun je prima van DirectAdmin gebruikmaken. Zoek in een zoekmachine op "gratis FTP-programma" en je komt vervolgens voldoende gratis alternatieven tegen.

Nieuws

meer nieuws


Twitter