Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Vergroot het gebruikersgemak van uw website

Websites veranderen tegenwoordig razendsnel, niet alleen op het gebied van vormgeving, ook het gebruikersgemak wordt een steeds belangrijker element. De tijd van knipperende afbeeldingen, felle kleuren en bewegende teksten is voorbij, eenvoud en toegankelijkheid zijn nu hot. Eenzelfde lettertype op de gehele website, teksten die niet te lang zijn en plaatjes ter ondersteuning van de tekst in plaats van als onderdeel van de vormgeving.

Hoewel steeds meer websites worden aangepast op deze nieuwe standaard, kan er op veel fronten vaak nog wat verbeterd worden. Aan de hand van een aantal korte stappen kunt u uw website nog gebruikersvriendelijker maken!

Stap 1: wat wilt u met uw website bereiken?
Voordat u uw website daadwerkelijk kunt verbeteren, dient u te achterhalen wat het voornaamste doel is van uw website. Waarvoor bekijkt de bezoeker uw website en wat wilt u vervolgens, dat een gebruiker onderneemt? Is de aanschaf van een product uw voornaamste doel, of is het bijvoorbeeld de aanvraag van een offerte? Zet deze belangrijkste taken op een rijtje van maximaal vijf items.

Stap 2: hoe ziet een bezoeker uw website?
Nu u uw eigen kijk op de website beschreven heeft, is het tijd om de kijk van de bezoeker te achterhalen. Vraag hiervoor een aantal familieleden of vrienden en laat ze één van de items uit stap 1 hardop doorlopen. Hoe komt een bezoeker op uw website bij een product? Wat valt de bezoeker direct op bij het openen van de website? Enzovoorts.

Stap 3: analyseren en verbeteren!
Naar aanleiding van de stappen die de bezoekers in stap 2 hebben gezet op uw website, zou u een goed beeld moeten hebben van de gemiddelde bezoekersstroom binnen uw website. Aan de hand hiervan kunt u nu eenvoudig uw website verbeteren. Viel de aandacht van de bezoeker bijvoorbeeld wel op de goede plek of was het juist een zinloze tekst die de aandacht trok? Waren teksten onduidelijk of misschien te lang? Succes bij het aanpassen!

Heeft u geen tijd om uw website zelf aan te passen? Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend eens contact met ons op.

Nieuws

meer nieuws


Twitter