Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat betekent SEO/ SEM

Vrijdag 5 december 2014

Kom je met regelmaat in contact met online marketeers, of te wel internet marketeers, dan heb je vast wel eens van de termen SEO en/of SEM gehoord. Ben je zelf een beginneling in dit vak en ben je benieuwd wat deze termen concreet betekenen? We zullen het je in dit artikel duidelijk maken.

De betekenis van SEO
SEO is een Engelse afkorting voor 'Search Engine Optimization'. Vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald is het dan 'zoekmachine optimalisatie'.  SEO (dus 'Search Engine Optimization') is niets meer of minder dan het optimaliseren van een website, zodat een site optimaal gevonden wordt in Google. Een website-eigenaar kan een website op allerlei manieren verbeteren. Een goede SEO'er weet aan welke criteria een website moet voldoen, zodat deze door Google als autoriteit wordt gezien en beter gaat scoren (lees: hoger komt te staan in de zoekresultaten op bepaalde zoekwoorden) in zoekmachines. Daarbij spelen zaken als laadsnelheid van de website; content en de hoeveelheid plus kwaliteit daarvan; de wijze waarop de site is opgebouwd en nog veel meer zaken een rol.  

Wat betekent SEM?
SEM kun je vergelijken met SEO, alleen speelt hierbij het factor geduld een grote rol. Allereerst moet het SEO werk tot in de puntjes kloppen. Dan pas kun je SEM toepassen. Deze afkorting staat voor Search Engine Marketing. In het kort gezegd zal een bedrijf die bezig is met SEM er alles aan doen om zijn website op een belangrijke positie in de zoekmachines zien te krijgen. Belangrijk is dat de website goed scoort op waardevolle zoekwoorden.

Nieuws

meer nieuws


Twitter