Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat is artikel marketing

Maandag 1 december 2014

Artikel marketing is een belangrijk onderdeel van all-round internetmarketing. Een marketingstrategie bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen, waarvan het maken van een 'online strategie' er een is. Artikel marketing mag zeker niet ontbreken als onderdeel van deze online strategie. Waarom zou je artikel marketing toepassen? Hoe pas je dit succesvol toe en hoe kun je eventuele resultaten meten? Deze vragen beantwoorden we in dit blog en we bespreken dan ook direct de verschillende vormen van artikel marketing met jou.

Waarom artikel marketing?
Deze marketingvorm heeft als belangrijkste doel: meer bezoekers naar je website of webshop te krijgen. Essentieel daarbij is dat je uiteindelijk stijgt in de zoekresultaten van zoekmachines. Dit bereik je het beste door artikelen te schrijven met relevante inhoud, waar mensen specifiek op zoeken.

Het succesvol toepassen van deze strategie op andere websites
Plaats nieuwsberichten over je bedrijf/product op andere websites. Informeer de lezer wat je hen te bieden hebt.
Gastbloggen: Deel artikelen op webpagina's met als doel om daadwerkelijk iets toe te voegen aan de bestaande content. Lezers zullen relevante informatie waarderen en je als autoriteit beschouwen.
Blogseeding: Deze strategie kan een onderdeel zijn van artikel marketing in zijn algemeen. Je schrijft een blog en plaatst daarin een linkje naar je eigen website. Vervolgens stuur je dit door naar een blogger met het verzoek om deze te plaatsen op zijn/haar blog of website.

Artikel marketing & je eigen website
Het plaatsen van relevante artikelen op andermans websites is maar een onderdeel van de artikelmarketing strategie. Laat de zoekmachines weten dat jouw website veel en goede informatie biedt over een bepaald onderwerp. Schrijf daarom met regelmaat goede artikelen en plaats deze op je website. Hiermee werk je gericht aan zoekmachine optimalisatie (SEO). De resultaten zou je kunnen meten door o.a. te letten op het aantal zoekwoorden waarop je (als het goed is) vaker gevonden wordt.

Nieuws

meer nieuws


Twitter