Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat is deeplinking

Maandag 2 februari 2015

Deeplinking is een begrip die linkbuilders vaak gebruiken om aan te duiden dat ze gericht linken naar een specifieke webpagina op een site. Waar veel links doorgaans naar een hoofdpagina van een website verwijzen, kiezen linkbuilders er juist vaak voor om een of meerdere specifieke pagina's onder de aandacht te brengen bij de zoekmachines. Door heel gericht op een bepaalde pagina te linken kunnen goede resultaten worden bereikt. Maar ook met een deeplink kunnen bezoekers op een andere website direct naar een belangrijk onderdeel van jouw website worden doorverwezen. Door als linkbuilder voldoende links naar andere pagina's binnen een website te laten plaatsen, zorg je ervoor dat pagina's niet aan de aandacht van bijvoorbeeld Google ontsnappen. Het is hierbij belangrijk dat ook de interne linkstructuur voldoende is. En dat je binnen de pagina's onderling niet doorlinkt naar onbelangrijke pagina's.

Sneller linkbuilden met relevante pagina's
Het is soms erg lastig om andere webmasters te overtuigen een link te plaatsen naar jouw website. Deeplinking naar een specifieke pagina kan dan helpen. Zorg ervoor dat je een linkverzoek indient naar een pagina met inhoud die betrekking heeft op datgene wat de andere webmaster aanbiedt op zijn website. Het vergroot de kans op plaatsing. Het is het mooiste wanneer hij linkt vanaf een relevante pagina binnen zijn website. Eventueel kun je voorstellen om een link te ruilen. Je plaatst dan ook een linkje terug naar zijn site.

De hyperlink als antwoord
Kortom: Door meerdere deeplinks te plaatsen naar een pagina binnen jouw website, vertel je eigenlijk aan de zoekmachines dat deze pagina belangrijk is. Je laat op de betreffende pagina een belangrijk zoekwoord (waarop je gevonden wilt worden) een aantal keren terugkomen en gebruikt voldoende synoniemen om dit zoekwoord te omschrijven. In de anchortekst van de link plaats je sowieso het belangrijke zoekwoord. En klaar! De hyperlink op de andere websites is nu in feite het antwoord geworden op de zoekopdracht van jouw bezoekers.

Nieuws

meer nieuws


Twitter