Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat is een IP-adres

Donderdag 26 maart 2015

Wat is een IP-adres? IP- adressen zijn als volgt te omschrijven: De IP staat namelijk voor 'Internet Protocol'. Deze techniek maakt het mogelijk om computers te kunnen laten communiceren met elkaar in een netwerk. IP- adressen worden vooral toegepast op het internet.

Hoe een IP-adres werkt
Iedere computer heeft een unieke code. Dit wordt automatisch toegewezen in een IP netwerk. Deze codes zijn het best te vergelijken met bijvoorbeeld telefoonnummers. De codes zelf bestaan uit een reeks van getallen. 4 reeksen in totaal. Deze getallenreeksen worden door punten van elkaar gescheiden. Dit noemt men een IP-adres. Veel IP- adressen worden aan een bedrijf gekoppeld. Zodoende is het vaak mogelijk om bepaalde bezigheden van internetgebruikers te achterhalen. Voor particuliere gebruikers geldt, dat de internetproviders een IP-adres toewijzen. Met dit adres kunnen ze vervolgens online gaan.

Twee soorten IP- adressen
We onderscheiden 2 soorten IP- adressen. Namelijk de IPv4 en IPv6. Laatstgenoemde IP-adres is in feite de opvolger van de IPv4-adres. Deze opvolgers zijn gecreëerd om het tekort aan IP- adressen aan te vullen. Op dit moment zijn er nog maar weinig vrije IPv4- adressen. De IPv6- adres verschilt met de voorganger op het gebied van de opbouw. IP-v6- adressen maken gebruik van 8 maal 4 karakters. Wilt u gebruikmaken van een VPS of een colocated server? Dan krijg je een IPv6 range aangeboden.

IP- adressen en hostingpartijen
De meeste hostingpartijen leveren, indien er een colocated server of VPS wordt gehuurd, 1 IP-adres. Vaak is het wel mogelijk om meerdere adressen aan te vragen. Men kan zoveel mogelijk IP- adressen achteraf bijbestellen, totdat het maximum is bereikt.

IP-adres conflict, wat is dat?
Wat is een IP- adres conflict? Dit gebeurt indien er minimaal 2 apparaten hetzelfde IP- adres krijgen toegewezen in een netwerk. Meestal kan daardoor 1 apparaat geen verbinding meer maken met het netwerk. Het oplossen daarvan is sterk afhankelijk van de netwerkconfiguratie.

Nieuws

meer nieuws


Twitter