Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat is een statische webpagina

Vrijdag 20 februari 2015

Statische webpagina's hebben bepaalde voordelen t.o.v. websites die gekoppeld zijn aan een database. Daarvoor is het wel nodig om eerst uit te leggen wat een dergelijke webpagina is. Want wat is een statische webpagina precies? Dit zijn websites die uit losse pagina's bestaan en dus niet gekoppeld zijn aan een database. De pagina's onderling linken naar elkaar en naar het menu (en vice versa).

Waarvoor dienen statische webpagina's?
Allereerst zijn websites die zijn opgebouwd uit losse pagina's het meest geschikt wanneer er niet veel nieuwe content wordt toegevoegd. Het onderhoud van de website moet daarom niet teveel tijd kosten. Anders kun je het beste een website nemen die is gekoppeld aan een database. Een statische website of pagina kan prima voldoen als visitekaartje voor een bedrijf. De kosten van dergelijke websites zijn laag, aangezien er geen database en/of CMS is die met regelmaat moet worden geüpdatet. Je maakt in de meeste gevallen eenmalige kosten en daarnaast hoef je alleen nog maar de hosting en domeinnaam (jaarlijks) te betalen.

Hoe maak je een statische pagina?
Je hebt kennis van HTML (en eventueel CSS) nodig om dit soort websites te bouwen. Je kunt gebruikmaken van een gratis (OS = Open Source) software om het bouwen van de site te vergemakkelijken. In dat geval is een beperkte kennis van HTML en CSS noodzakelijk. Het is belangrijk dat je wel kennis hebt van de nieuwste regels op het gebied van CSS en HTML. Online kun je (gratis) diverse cursussen volgen zodat je de codes snel onder de knie krijgt.

Nieuws

meer nieuws


Twitter