Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat is Google Shopping

Maandag 23 maart 2015

Wat is Google Shopping? Dit is een dienst van Google waarop men producten kan vertonen in de zoekmachine van Google. Producten worden getoond inclusief de prijs en afbeelding. Het is een interessante dienst voor webshop eigenaren, aangezien u hier aantoonbaar meer omzet mee kunt genereren. Om uw producten of diensten in Google aan te kunnen bieden, moet u een Google Shoppping feed plaatsen in het Merchant gedeelte (Google Merchant Center). Doet u dit op de juiste wijze, dan worden uw producten zichtbaar op de eerste pagina van Google indien men hierop googlet. U kunt een dergelijke feed gewoon gebruiken in combinatie met een Adwords campagne.

Hoe krijgt u uw producten tussen Google Shopping?
Belangrijk om te weten is dat de Google Shopping dienst tegenwoordig niet meer gratis is. U zult er voor moeten betalen. Maak een aparte PLA aan in uw Adwords account van Google. Een PLA campagne is een Product Listening Ad. Zorg er altijd voor dat uw nieuwe feed alle informatie bevat die bezoekers nodig hebben om uw product te vinden. U kunt denken aan de prijs, productomschrijving, titel van het product, merk van een artikel en voeg ook altijd een url aan die verwijst naar de afbeelding. Optimaliseer uw feed ook door aan te geven op welke dagen, dagdelen en tijdstippen uw advertenties zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk om te filteren op locatie.

Maak altijd gebruik van de promotietekst
Om uw product extra informatie mee te geven, is het enorm belangrijk dat u een promotietekst schrijft. U hebt hiermee de mogelijkheid om uw product extra speciaal te maken of op te laten vallen.

Uitsluitingszoekwoorden
Optioneel is het toevoegen van woorden waarop u niet gevonden wilt worden. Dit noemen we ook wel uitsluitingszoekwoorden.

Nieuws

meer nieuws


Twitter