Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat is responsive design

Responsive design, een veelgehoorde term die terugkomt in de website branch. Wat is responsive design precies? Met responsive design van een website worden deze websites ook goed getoond op andere schermgrootten, bijvoorbeeld op schermen van smartphones en tablets. Vooral oudere websites hebben het probleem dat ze niet meer goed worden vertoond op kleinere schermen. Hebt u een website zonder responsive design? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te passen aan een scherm die wel goed werkt op kleine schermformaten.

Wat doet een responsive design?
Een webdesign die is gebouwd volgens de laatste responsive design regels, past zich automatisch aan het schermformaat van de bezoeker van uw website. Daar komt het op neer. Ook de typografie veranderd automatisch mee. Het is mogelijk om een bestaand design te veranderen naar een design dat responsive is. Alleen is het resultaat niet altijd even mooi en goed. In veel gevallen is het verstandig om een nieuw design te laten ontwikkelen, die geschikt is voor gebruik met tablets en smartphones.

Goede responsive designs voldoen aan de volgende criteria:

Voordelen van dit design
Er zijn veel voordelen wanneer u uw website met een design dat responsive is, laat ontwerpen. Zo hoeven gebruikers niet meer in te zoomen om tekst toch goed te kunnen lezen. De laadtijd wordt verhoogd. U kunt gewoon 1 CMS blijven gebruiken en u hoeft slechts één broncode te beheren. Omdat steeds meer mensen internetten met tablets en smartphones, zal het aantal mensen dat websites bezoekt met een computer of laptop afnemen. Voorkom dat u bezoekers verliest en optimaliseer uw website(s) zo snel mogelijk, zodat deze goed te bekijken is op zelfs de kleinste schermformaten.

Nieuws

meer nieuws


Twitter