Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Wat zijn reciprocal links

Zaterdag 21 februari 2015

Wat zijn reciprocal links en wat zijn de voordelen en nadelen van dit soort links? In dit blog gaan we iets dieper op deze materie in. Een reciprocal link is niets meer of minder dan een link die 'terugkeert' of 'wederkeert'. Het komt erop neer dat jij een eigenaar van een website vraagt om een link naar je eigen site te plaatsen. In ruil daarvoor plaats je een linkje op je eigen website naar zijn pagina. Deze manier van linkbuilding is nog steeds een principe die veelvuldig wordt gedaan. Maar hoe belonen zoekmachines dit?

Hoe zoekmachines omgaan met reciprocal links
Linkruil, dat is reciprocal linken in feite. Online marketinggoeroes waarschuwen maar al te vaak voor deze wijze van linkbuilding. Linkruil is inderdaad ook een bezigheid waarmee je voorzichtig moet zijn. Zoekmachines houden nauwkeurig in de gaten waar de links vandaan komen en met name ook wat de kwaliteit van de inkomende links is. Het is niet verkeerd om wat links met andere websites te ruilen maar overdrijf het niet. Dus nogmaals: Zorg ervoor dat de inkomende links écht van waarde zijn voor je website en belangrijker nog, voor je bezoekers. Let o.a. op het onderwerp: Gaan de twee websites over hetzelfde onderwerp? Wat is de autoriteit van de betreffende websites waarmee je links ruilt in Google? Hoeveel linkverwijzingen staan er op de sites waarmee je een linkje ruilt? Een website met teveel reciprocal links zal waarschijnlijk minder waardevol voor je zijn dan een website die hier minder gul mee is. Zo zijn er uiteraard meer zaken die aandacht vereisen voordat je 'zaken doet'. Links ruilen kan gewoon, maar focus je niet alleen hier op.

Linken op een natuurlijke manier
Zoekmachines hechten over het algemeen meer waarde aan links vanaf websites die op een natuurlijke manier naar je website linken. Reciprocal links moeten daarom alleen maar een onderdeel zijn van je gehele linkbuilding activiteit.

Nieuws

meer nieuws


Twitter