Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Zoekmachineoptimalisatie

Zondag 16 november 2014

Elke dag komen er op het wereldwijde web ongelofelijk veel nieuwe sites bij. In 2011 bijvoorbeeld, was het aantal nieuwe websites dat geregistreerd werd 300 miljoen! Het is te begrijpen dat het met dergelijke aantallen moeilijk is om uit te blinken, op te vallen, en dus bezoekers te trekken. Juist daarom is zoekmachineoptimalisatie zo ontzettend belangrijk. Seasons Intermediaburo realiseert zich dit als geen ander, en daarom is zoekmachineoptimalisatie één van de speerpunten waar wij op inzetten.

SEO

Zoekmachineoptimalisatie staat bekend onder de afkorting SEO. Deze afkorting staat voor search engine optimalisation, niets anders dan een vrijwel letterlijke vertaling van het Nederlandse begrip. Het optimaliseren van een website zodat deze goed gevonden wordt op internet (en met name door Google) is geen rocket science. Daarmee is overigens niet gezegd dat het eenvoudig is. Er zijn bepaalde technieken nodig om een site op de juiste manier te optimaliseren. Een goed gebruik van keywords en een juiste verhouding tussen deze keywords en de woorddichtheid draagt bij aan een optimaal geprepareerde website die geen slecht figuur zal slaan in de Googleranglijsten.

De juiste combinatie tussen vindbaarheid en leesbaarheid

In tegenstelling tot wat veel mensen denken draait het bij zoekmachineoptimalisatie niet alleen om een hoog percentage juiste keywords. Minstens even belangrijk is de leesbaarheid en de informatieve waarde van de teksten. Ten eerste laat Google zich niet foppen door “slimmeriken” die at random keywords in een tekst stoppen, ten tweede is een tekst met een overdaad aan keywords ontzettend vervelend om te lezen en heeft zo’n tekst dus een afstotend effect.

Nieuws

meer nieuws


Twitter