Direct contact telefoon 06-13012483 facebook twitter linkedin

Seasons Full Service Internetbureau

Neem contact op

Zoekmachines

Vrijdag 11 april 2014

Het belang van zoekmachines kan in deze moderne tijd niet meer overschat worden. In plaats van een bezoek aan de bibliotheek te brengen heeft tegenwoordig vrijwel elke Nederlander toegang tot internet. De bekendste zoekmachine ter wereld heeft het zelfs geschopt tot een eigen werkwoord: ‘googelen’. Dit woord staat inmiddels in de Dikke van Dale en werd in 2003 uitgeroepen tot ‘woord van het jaar’. Zoekmachines zijn tegenwoordig de poort naar willekeurig welke informatie.

Hoe werken zoekmachines?

Het feit dat zoekmachines in staat zijn om door middel van een aantal trefwoorden de juiste informatie te vinden heeft te maken met een techniek die ontwikkeld is door de webmasters van de zoekmachines. Zogenaamde ‘spiders’ bezoeken alle verschillende websites en maken hier een kopie van om de relevante informatie op te slaan. Deze spiders zijn computerprogramma’s die op hoge snelheid taken uit kunnen voeren zoals, in dit geval, het bezoeken van een website. De bezochte pagina’s worden opgeslagen in een database en kunnen worden opgevraagd als daarom wordt gevraagd.

Keywords en populariteit

Om in te kunnen schatten welke webpagina’s relevant zijn wordt er door een zoekmachine, zoals Google, gebruik gemaakt van keywords. Deze keywords zijn de zoektermen die vaak worden gebruikt voor het vinden van informatie. Omdat hier soms misbruik van wordt gemaakt door webmasters wordt er daarnaast gebruik gemaakt van de populariteit van websites. Het aantal keren dat een website wordt genoemd op andere sites is een gegeven dat wordt meegenomen om de waarde van een website te bepalen.

Nieuws

meer nieuws


Twitter